3er SAFARI. AITONA I LA GRANJA D'ESCARP

Aquesta és una de les visites importants que fem des de fa 5 anys. Ens agrada veure la màxima floració dels pressiguers del Baix Segre. Tot i que, aquest any, ens hem adormit i hem anat una setmana més tard. Quina llàstima, haver-nos perdut un espectacle d'aquesta magnitud. En aquesta ocasió estàvem acompanyats per la nostra amiga Imma. Ella sempre viatja a l'estranger, però, curiosament, mai havia estat per aquesta zona. N'ha quedat enamorada. La seva resposta ens va sorprendre, doncs, no es creia que tant prop de casa hi hagués aquestes fantàstiques vistes i llocs d'interès.

La novetat d'aquest any ha estat trobar turistes per tot arreu, los camins semblaven les "rambles". Les sortides que acostumem a fer, sempre són solitàries i desèrtiques, Sortint d'Aitona direcció cap a Seròs, fem parada a la cova del Pare Palau, un espai destinat a fer meditació espiritual. Lo lloc és del tot inesperat. Cal destacar la rebuda de dos Carmelites Missioneres Teresianes. Són encantadores, la seva atenció i la seva parla és pausada, i això ens transmet tranquil·litat. La cova, que és una bauma natural impressionant, es visitable. Dintre hi podem apreciar com devia ser la vida austera del Pare Palau. 
Seguint la pujada del turó, però per camí de terra, arribem a l'ermita de Sant Joan de Carratalà. És una obra arquitectònica del segle XIII, una de les primeres manifestacions d'art gòtic de la zona. Cal destacar les seves voltes interiors, d'una bellesa espectacular. Al presbiteri trobem un fragment pintat de retaule. Les vistes panoràmiques de l'horta són magnífiques. En acabar la visita, topem amb un autobús que aparca al nostre costat. Com ha pujat per aquest camí de pedres tan estret? Tot un misteri a resoldre. 
Seguint el curs del riu, passat Seròs, arribem al monestir de la Nostra Senyora dels Àngels d'Avinganya o Vinganya. Era l'antic panteó funerari dels Montcada, senyors d'Aitona, on també hi havia una comunitat de trinitaris. 

Per acabar visitem la Granja d'Escarp. Passegem per los seus carreres, l'església i l'entorn. Desprès, agafem un camí que ens porta al riu, on podem apreciar l'Aiguabarreig, on s'ajunten los rius Segre i Cinca. 

LA PARAULA TRIADA:

Natura: Conjunt de les coses creades.  

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

0 comentaris